Gedeon Richteri käive maailmas kasvas 1,25 miljardini. Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 11 miljonit

Gedeon Richteri 2016. aasta käive maailmas oli 1,251 miljardit eurot ja see kasvas võrreldes 2015. aastaga 6,7% (1,179 miljardit). Ettevõte tegevuskasum kahanes turundus- ja müügikulude kasvu tõttu 16,5% ja oli 179,8 miljonit eurot. Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 11 miljonit.

Erik Bogsch, Gedeon Richteri tegevjuht: “Meie partnerid tutvustasid USA turul meie uut originaalravimit kariprasiini ja see on Richteri jaoks väga oluline, sest kuni aastani 2027 toodab see ravim meile USAs konstantset sissetulekut. Meil on USA turu jaoks veel üks ravim, mis on juba Euroopas juba müügil ja mida kasutatakse emaka fibromüoomide raviks. Me plaanime seda turustama hakata tuleval aastal. Me oleme omandanud Šveitsi
biotehnoloogiaettevõtte Finox, tänu millele meil on täielik
günekoloogiaravimite portfoolio ja hea positsioon Lääne-Euroopas. Günekoloogiliste ravimite segment on kasvav turg. Me oleme saanud Euroopa turu müügiloa meie esimese bioloogiliselt sarnase ravimi müügiks. Me tahame sel aastal olla kasumlikumad kui mullu.”

Rääkides ravimitööstuse olukorrast, märgib Erik Bogsch, et Euroopas, USAs ja Jaapanis on nõudlus ravimite järele tõhus, kuid kasv ei ole piirideta. “Hiina turg on USA järel suuruselt teine, äga tugev ja kaitstud, me teenime seal 60 miljonit eurot aastas. Ladina-Ameerikas on väga palju noori inimesi ja me näeme seal potentsiaali kontratseptsioonile. Seal on aga hinnad madalad ja patendid kaitsmata. USAs oleme oma partnerite kaudu, sest finantsilistel põhjustel ja inimressursi puudumise ja oma väiksuse tõttu ei ole me seal Richteri nime all.”

Ravimite tulevik on biotehnoloogia. Erik Bogschi sõnul puuduvad selle valdkonna ravimid onkoloogia ja immunoloogia valdkondades ja siin saab biotehnoloogia pakkuda tõelist läbimurret. Teine valdkond on dementsus, kus traditsiooniliste ravimimolekulidega mõjutatakse kesknärvisüsteemi. Richter tahab hakata tegelema ka elukvaliteediga ja pakkuda lahendusi ülekaalulisuse vastu.

István Bán, Gedeon Richteri Eesti filiaali juht: “Oleme Eestis kasvufaasis, uute originaalravimite turule toomine jätkub. Oleme teinud esimesi samme ravimite portfoolio suurendamiseks, võttes tööle uusi inimesi. Müük kasvab, Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 2016. aastal 11 miljonit eurot.”