Ungari president autasustas Gedeon Richteri Eesti filiaali juhti István Báni

Ungari president János Áder määras teenetemärgi István Bánile, farmaatsiafirma Gedeon Richter Eesti filiaali juhile ja aukonsulile Lõuna-Eestis. Teenetemärgi andis Tallinna töövisiidil üle Ungari väliskaubandus- ja välisminister Péter Szijjártó.

István Bán sai Ungari presidendilt János Áderilt Ungari Teenetemärgi Ohvitseriristi Eestis elavate ungarlaste identiteedi hoidmise ja Ungari-Eesti suhete arendamise nimel tehtud töö, aukonsuli kohustuste täitmise ning Balti riikides tegutsevate ungari ühingutega arendatud mitmekülgse koostöö tunnustusena.

Teenetemärgi andis üle 3. mail Eestis töövisiidil käinud Ungari väliskaubandus-ja välisminister Péter Szijjártó Ungari suursaadiku Kristóf Forrai ja Eestis elava ungari kogukonna esindajate juuresolekul Ungari Suursaatkonnas Tallinnas.

Ungari väliskaubandus- ja välisminister Péter Szijjártó: “Austuse ja lugupidamisega täname aukonsul István Báni, kes oma tööga teenib meie riiki, aidates kaasa Eesti-Ungari koostööle, toetades kohalikke ungarlasi. Munkacsy Mihaly ühingu juhina edendab ta kahepoolseid kultuurisuhteid ja Gedeon Richteri esinduse juhina on ta majandusliku koostöö edendaja.

Täname Ungari kultuuri, identiteedi ja keele säilitamise eest Eestis!”

István Bán, Gedeon Richteri Eesti esinduse juht: “Tänan, et Ungari riik, meie kodumaa pani tähele meie tööd ja vaeva. Tänan oma kaasteelisi, kes on saatnud mind 32 aasta jooksul sel teel ja kolleege, kellega oleme veerand sajandit arendanud tänavu 120 aastaseks saava Ungari ravimifirma Gedeon Richter Eesti esindust. Ma tänan oma perekonda, abikaasat ja poega. Eesti-Ungari suhted on saja aastased ja ma tänan uuemat Ungari põlvkonda Eestis, tänu kellele see töö kindlasti jätkub.”