AbbVie ja Gedeon Richter teatasid koostööst neuropsühhiaatriliste haiguste vallas

AbbVie ja Gedeon Richter sõlmisid lepingu ja uurivad, arendavad ja turustavad uusi dopamiiniretseptori modulaatoreid neuropsühhiaatriliste seisundite võimalikuks raviks. Leping põhineb 15-aastasel edukal koostööl AbbVie ja Richteri vahel ja hõlmab ülemaailmselt turule toodud kariprasiinitooteid (Vraylar/Reagila).

AbbVie ja Gedeon Richter teatasid uuest ühisarendus- ja litsentsilepingust, et uurida, arendada ja turustada uudseid dopamiiniretseptori modulaatoreid neuropsühhiaatriliste haiguste võimalikuks raviks. Koostöö põhineb Richteri prekliiniliste uuringute tulemustel ja hõlmab mitmeid uusi keemilisi üksusi, mis on arendamiseks valitud. AbbVie ja Richter on kesknärvisüsteemi projektides koostööd teinud 15 aastat, sealhulgas ülemaailmselt turule tulnud toodetega nagu kariprasiin.

“Koostöös Richteriga jätkame uurimistööd, mille eesmärk on anda täiendavaid teadmisi meie arusaamisest kariprasiini kliinilisest farmakoloogiast ja uurida uudseid keemilisi lahendusi dopamiini retseptori modulaatorite tuvastamiseks,” ütles Tom Hudson, AbbVie teadus- ja arendustegevuse asepresident ja teadusjuht. “AbbVie on pühendunud lahenduste leidmisele keeruliste neuropsühhiaatriliste seisunditega patsientidele,” lisab Hudson.

Gedeon Richteri tegevjuht Gábor Orbán räägib, et koostöö AbbVie’ga avab tee uutele toodetele, mis võivad aidata leevendada paljude neuropsühhiaatriliste seisundite kurnavaid psühhiaatrilisi ja kognitiivseid sümptomeid, mis toob kaasa patsientide elukvaliteedi paranemist. “Hindan kõrgelt AbbVie võimekust kesknärvisüsteemi mõjutavate ravimite arendamise ja turustamise vallas ning ootame huvi koostöö algust, et patsientidele ja arstidele uusi ravivõimalusi pakkuda,“ lisab Orbán.

Lepingu järgi hõlmab koostöö nii prekliinilist kui ka kliinilist teadus- ja arendustegevust poolte ühisel rahastamisel. Richter saab ettemakse koos võimalike tulevaste arengu-, regulatiivsete ja kommertsialiseerimise graafikuga. Lisaks võib Richter saada ka müügipõhiseid autoritasusid. AbbVie’l on ülemaailmsed turustamisõigused, välja arvatud Richteri traditsioonilistel turgudel, nagu Euroopa, Venemaa, teised SRÜ riigid ja Vietnam. Tehing peaks lõpule jõudma 2022. aasta teises kvartalis.

AbbVie

AbbVie missioon on avastada ja tarnida uuenduslikke ravimeid, mis lahendavad tõsiseid terviseprobleeme juba täna ja tegelevad homsete meditsiiniliste väljakutsetega. Püüame avaldada märkimisväärset mõju inimeste elule mitmes peamises ravivaldkonnas: immunoloogia, onkoloogia, neuroteadus, silmahooldus, viroloogia, naiste tervis ja gastroenteroloogia, lisaks toodetele ja teenustele kogu Allergan Aesthetics portfellis.

Vaata ka www.abbvie.com