EAFS ja Gedeon Richter kuulutasid välja kaheksanda stipendiumi

Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts (EAFS) ja Gedeon Richter Eesti filiaal kuulutasid välja järjekorras kaheksanda 1000-eurose stipendiumi.

Stipendiumi saavad Peep Veski fondist taotleda Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilased, kes on teostanud uurimistöö farmatseutilise tehnoloogia valdkonnas või sellega lähedalt seotud valdkonnas ja kaitsnud selle edukalt.

István Bán, Ungari ravimifirma Gedeon Richter Eesti filiaali juht on seda meelt, et ajal, kus meie elu on täis ebakindlust, pakub stipendium parasjagu kindlust. „Anname sel aastal välja kaheksanda stipendiumi, mille minevik on soliidne ja tahame järgnevatel aastatel jätkata,“ lisab István Bán.

Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi juht, Tartu Ülikooli farmakognoosia professor Ain Raal hindab stipendiumi kasu üliõpilastele kahest vaatepunktist. „Esiteks, stipendium tekitab proviisoriõppe üliõpilaste seas elutervet konkurentsi, kus mitme taotleja esitatud tööde seast valitakse üks. Teiseks, stipendium paneb pingutama, kuna žürii koosneb oma ala tippasjatundjatest. Konkureerimine on paratamatu ja väga vajalik ka tööturule sisenemisel,“ räägib ta. Lisaks on stipendium teadvustanud teadustöö tegemise vajadust. Proviisoriõppe lõpetanud lähevad tööle jaeapteekidesse – sinna on neil siseneda lihtne, kuna proviisoritest on Ain Raali sõnul puudus. Tööle on mindud ka haiglaapteekidesse, samuti ravimiametisse ning mõned doktorikraadi taotlejad on ametis ülikooli juures.

Lepingule kirjutasid Tartus Lodjakojas alla Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi juht Ain Raal ja Gedeon Richteri Eesti filiaali juht István Bán.

2021. aastal anti Peep Veski fondist kahele Tartu Ülikooli üliõpilasele Gedeon Richteri 120 sünnipäeva puhul korraga välja kuues seitsmes stipendium, kokku 2000 eurot. Stipendiumi said farmatseutilise tehnoloogia ja füüsikalise farmaatsia valdkonnas uurimistöid kaitsnud Kristjan Olado ja Valeria Maandi. Uurimistööd käsitlesid 3D printimist ja uudseid haavakatteid.